Autumn leaves

I klädväg tycker jag höstan är den bästa årstiden. Visst, sommaren i alla ära, tiden när man kan blanda färger vilt och osv(eller skippa kläderna helt) men nae, jag diggar hösten mer. Det är på hösten herrsidan får in verkligt intressanta grejer, mycket man kan kombinera mellan + "stora" plagg. Herravdelningen ligger ju alltid steget efter när det gäller att få in nya plagg som är lite utöver det vanliga här uppe i norrland. Men, det händer dock att när höst/vinter säsongen är på ingång brukar även Luleåstad imponerar med att få in en del ok grejer.
Något som Luleå är i starkt behov av dock är en eller flera schyssta secondhand-butik/er. Finns ju lite olika typer av sh affärer här lite varstans men dom är aningens för flummiga för min smak. Är helt hundra på att OM det skulle det starta upp någon ny affär som är lite off road skulle det kunna gå riktigt bra. Folk säger ju att uppe i norrland så håller inga affärer som inte kör det vanliga( typ diva, jack & jones MQ etc). Visst Majoriteten av folket som bor här uppe har inget vidare intresse för att plocka upp en egen stil o köra något som bryter mot vad alla andra har men det är ändå en hel del som skulle uppskatta lite goa butiker med annorlundare utbud.

Hittade en snubbe som var med i idol fram till slutauddition på lookbook idag Tycker han kör på bra grejer men i övrigt verkar han rätt jobbigt, och någon vidare sångare var han ju inte.

Andreas lookbook |

Skipping stone |

"-seak and destroy"

Spenderade dagen och gårdagen i sävast för att hjälpa anders mamma med flytt. Har gått snabbt å smidigt när vi varit så pass många så det gick riktigt bra. Alltid lika skum kännsla att vara tillbaka i hooden. Händer väl inte alltför mycket där tycker jag, om man bortser från ica som är en helt annan affär än på min tid, höll knappt på att hitta ut när jag var in å turista. Annars, allt samma..


Boozen

Tycker det är ruggigt kul när man får inspiration från folk man aldrig trodde skulle kunna komma med något inspirerande. Stötte på två alkisar på stan idag med klockrena kläder. Det härliga är ju att de inte stått framför spegeln på morgonen heller och velat fram och tillbaka och varit osäkra på vad som ska bäras för dagen. Fast vad vet jag, det kanske de har. Nåväl, upptäckte dessa två män när jag hetsa från skolan till bussen på G hemåt. Den ena hade en klockren jeansjacka, flanellskjorta, slitna jeans(såklart) och bruna kängor. Den andra hade en riktigt schysst skinnpaj, lång zip/hoodie nån typ av manchester byxa och boots, riktigt fräckt. Råglodde på dessa grovt alkoholiserade män o tänkte att det inte var någon ide att fråga var de införskaffat sina kläder. Hade heller inte tid för att ta en papparazzibild. Väcktes dock upp ur mina fantasier om hur jag skulle memorera dessa grymt sköna stilar när en av dom frågade vad fan jag glodde på och något om att jag skulle åka tillbaka till mitt bananland och fortsätta göra det jag är bäst på, nämligen klättra i träd. Kände att det inte var upplagt för att börja snacka outfits i det läget så körde kan-inte-svenska-minen, å kuta vidare.

Skulle sitta fint med en resa ner till beyond retro o herr judit, mycket idéer på ge(G).



Afroman

Har helt bestämt att göra mej av med min huvudbonad. Blir inget XXLsize på afrot utan ska göra flätor så fort ruth får en lucka i schemat. Ser fram emot att bli av med kaluffsen, det är ingen lek att konka runt på.
Får ständigt frågan om håret någonsin blir blött.. alltså, vad är det för jävla fråga egentligen. Om jag går med paraply, nä då blir inte håret blött. Det är ju snarare tvärt om, det sipprar ofta ner några droppar ett bra tag efter att håret varit i kontakt med en större mängd vatten. Dessutom kommer jag springa mycket snabbare med mindre luftmotstånd, nickskarvarna kommer sticka iväg med brutalt mycket mer precision och jag kommer inte heller samla på mej alla konstgräsplaners alla gummikulor. Det enda som känns trist att bli av med micken är att kammen inte hänger med längre. Fast, å andra sidan kommer jag spara oerhört med tid när jag slipper det eviga kammandet av afrokrull.

Art

Fick en riktigt schysst sida på tabs av pjärre idag. Underbart är också att det inte bara är till gitarr utan även trummor, bas, piano etc. Men, väntar fortfarande på pianots svar på ultimatue guitar?! Gratis noter är ju inte det lättste att få tag på. Fixade en mapp med 1100 noter eller nåt sånt för några år sen men det är väl de enda jag har stött på i gratis väg. Känns jävligt ovärt att behöva inhandla en massa böcker som tar en massa plats. Frågan är ju varför det är så känsligt att lägga ut noter?
Skickar i alla fall mappen som torrentfil vid behov, ska hetsa iväg till träning i den 10gradiga värmen(!) nu
Fred.

Tabs |

Earcandy

Sitter och lyssnar på Karolna Goczkowska's audition till idol om och om igen.. Får seriöst inte nog, hon är ju klockren. Älskar hennes stämma och hennes sköna o' enkla sätt. Hoppas inte hon vinner och blir förstörd som de tidigare idolvinnarna. Skulle gärne se att hon blev en så där trea fyra, då snackar vi! Appropå idol så kan det ju inte undgått någon att Lars eriksson gjort ett riktgt bra sammarbete med elin ruth sigvardsson. Nu var det ju ett tag sen men dem gjorde ju även en akustisk version av samma spår som även den är värd att lyssnas på. Nä men det var faktiskt så här att jag var helt emot idolcirkusen så sent som för ett år sen, de kändes så förjävla blekt o' tv4 va. Har dock ändrat min syn på det där en hel del nu. Jag menar, hela processen är ju faktiskt ett gyllene tillfälle att lära sej, utvecklas å ha jäkligt skoj. Även om jag tycker att skivkontrakten man vinner som förstapris bara är skit så är det ju helt klart värt att hamna i toppen så riktiga dörrar öppnas. Jag tycker det är väldigt viktigt att man håller sej borta från att vara tex programledare för diverse program på samma kanal och medverka i för många morgonsoffor. Men det är ju upp till var och en vad man vill bli för typ av artist, sure.
Det har varit hård bevakning på alla auditions i mina kretsar så ska bli kul och se vilka som hänger sg kvar till fredagsfinalerna eller vad det heter.

Karolina Goczkowska - egen låt |

Lookbooking






Under my umbrella

Igår var nog den skönaste söndagen på länge. Dem brukar ju ha en tendess till att bli rätt sega å allmänt skittråkiga men lyckades få just den här söndagen till en aningens bättre. Följde a-lagets match genom eriksson som var på plats ute i alvik och meddelade att vi tog hem den så viktiga vinsten. Oerhört skönt! Samtidigt som jag fick liverapport om matchen såg jag och anders stieg larsson's del 2, flickan som lekte med elden. Jag tyckte den var riktgt schysst, synd bara att så mycket från boken fallit bort, men så är det ju alltid.
Gjorde en jäkligt snygg entré när vi kom in i biosalongen för övrigt.. Hängde inte riktigt med vars vi skulle bänka oss för konkade på biljett, XLpopcorn samtidigt som jag grejade med något i telefonen. Det var som uppdukat för att en olycka skulle inträffa, och det gjorde det ju såklart också. Snubblade på trappstegen så, jag inte bara får hela salongens uppmärksamhet utan nästan alla popcorn flyger all världens väg o' det är inte längre någon XL utan snarare XS till mängden pops. Lite trist, men vafan, man ska ha vart med om allt, inte sant ?!

Efter filmtittandet styrde jag, elin, pjär*, och bella ett lir hos mej. Har ju fått förfrågan om vi vill spela på afterwork på kafelino några fredagar i höst så nu repar vi för fullt inför premiären där nästa vecka. Ska bland annat köra under mitt paraply(svensk version) som jag tror kommer gå hem hos publiken. Blir nog bra.

Press play



Backstreet boys.

Det är namnet på vårat korp-innebandylag. Får väl se om det ändras under series gång, personligen är jag inget fan av det. Inget illa om de riktiga backstreet boys, de var ju gudar under 90-talet. Men visst hade vi kunnat heta något liiite bättre än just det.
I laget ingår en massa fotbollspojkar plus en och annan hockeylirare, ser ut att bli en riktigt ung men tung trupp!* Är ordentligt taggad på att ta upp liret igen, nog är det väl ändå varje ung man/äldre pojkes dröm att få köra över farsgubbarna, med råge. Snackade med simmes far på väg till alvik angående åldern på spelarna i serien och har vi äckligt med tur kanske vi får möta jugge E's årgång av brunkers, hur fett hade inte det varit. Serien startar väl om inte alltför länge så det är bara att hålla utkik efter när första matchen går av stapeln, tror det kommer bli en publiksucce.

Saturday night show

Hemkommen efter en vild men lugn kväll ute i kyrkbyn. Gunti stod för festfixandet så var där hela kvällen och var social med en hel del schyssta människor. Trist är ju att den här härliga höst-uppe-i-norrbotten-kylan har kommit tillbaka dock. En vanlig sommarnatt kan man ju bara använda sina spenstga ben för en nattpromenad men nu när tempen börja gå ner mot minusstrecken känns det inte så lockande med dessa nattliga promenader. Grej of the day måste ju helt klart vara att nattbussen boden-luleå kostade 64 spänn från gammelstan in till centrum. Vad händer med det liksom, de ska ju omöjligt kosta samma pris som att åka hela vägen till boden.

Med det sagt har jag kommit på att svartaxi är en sjukt lukrativ branch. För det första är en vanlig taxi äckligt dyrt vart man än ska, sen är det ofta stock på linjen för att de är så många som jagar dem(nattetid). Om man då skulle ta 50-80 kr för en full bil och köra ex antal vändor en kväll skulle man fändå gå endel plus för det är alltid en massa folk som vill ta sej kors å tvärs, om man inte är ute å slökör då. Ska alltså, när körkortet är fixat, starta ett eget taxibolag; Fernandos svart(!)taxi. Olé.

The greatest?

I lördags vi sista matchen för säsongen med vårat B-lag. Jag som har haft värdens(!) sämsta träningsnärvaro under höstdelen blev dock tilldelad startplats. Mina ljumskar har krånglat i stort sett hela sommaren men lyckades bli kvitt det nu för en månad sen, YES tänkte jag.. Tränade då intesivt i cirkus två veckor innan jag skulle bli drabbad av nästa grej. Åkte på en härlig blindtarmsinflamation och åter igen vila. Nu har jag precis avverkat de viloveckor som skulle genomföres efter operationen så var klar att spela i säsongsavslutningen mot älvsbyn. Gör en helt okej insats, orken är väl inte den bästa men gör det som ska göras.
30 min in i matchen täcker jag en crossboll som istället för att nå den tänkta medspelaren på andra sidan planen sätter sig i mitt bakhuvud. Lyckades  med det dra på mej en ordentlig hjärnskakning och åter igen, vila! Sweet, nä.

Du skulle egentligen kunna gå in helhjärtat o skriva om alla dina skador på den här bloggen, istället för allt annat skitsnack som sägs, ja menar, nog är det ganska intressant ändå..

/ Citerat; anders sörlin

On the road again

Precis, exakt så.
Har legat jäkligt lågt med blogganden under en längre period nu va men tanken är väl att jag ska vara tillbaka. Spolade helt hela förra designen för var så mycket strul med den på andra datorer, grym som jag är upptäckte jag såklart det ungefär ett år senare(överdrift). Får väl se hur det går med den tekniska biten å allt annat denna gång..


RSS 2.0